Grisehegn

Når du skal vælge grisehegn, er det alfa omega at det er en god kvalitet, da det er ret restriktivt at holde grise udendørs. Der er regler for hegn til grise, som skal overholdes og derfor kan du ikke gå på kompromis med kvaliteten og vælge en budgetløsning.  Derfor kommer vi gerne og giver rådgivning så du sikker på dit kommende hegn opfylder reglerne.

Krav til udendørs hold af grise

Hvis du holder dine grise udendørs, er der bl.a. krav til indhegningen, der skal sikre, at grisene ikke kan slippe ud og komme i kontakt med dyr på den anden side af hegnet. Indhegningen skal bestå af et af følgende:
  • Et indre hegn og et ydre hegn, der er placeret i en indbyrdes afstand af mindst 5 meter
  • Et ydre hegn, hvor der direkte på hegnet er påført mindst tre strømførende tråde med alarm.
  • Et hegn godkendt af Fødevarestyrelsen efter ansøgning, hvor sikringsniveauet svarer til det i nummer 1 eller 2.
  • Trådhegn, plasthegn eller træhegn til folden
  • Hegnspæle og stolper af hegn med 20 års garanti mod råd
  • Låger i forskellige materialer og design
Kravene til indhegning skal du efterleve, hvis du har planer om at holde din(e) kælegris(e) i din have eller i folde omkring din ejendom.

Der er ligeledes krav om skiltning om, at uvedkommende ikke må færdes inden for hegnet, medmindre en række krav er opfyldt. Fodringen skal tilrettelægges sådan, at risikoen for, at vilde fugle kommer i kontakt med foderet, begrænses mest muligt. Dette gælder dog ikke, når der er tale om fordring med ensilage og frisk grønt. Du skal sikre, at din(e) kælegris(e) ikke fodres af uvedkommende.

Udfyld formularen herunder,
så sender vi dig et uforpligtende tilbud

Scroll til toppen